Η ατομική έκθεση της  Berta Fischer στην  γκαλερί Bernier/Eliades.

18 Μαίου 2022 –15 Ιουλίου 2022 Η ατομική έκθεση της  Berta Fischer στην  γκαλερί Bernier/Eliades.

Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Berta Fischer που περιλαμβάνει μια σειρά από νέα γλυπτά σε ακρυλικό γυαλί, καθώς η καλλιτέχνης συνεχίζει να εξερευνά τις πλούσιες δυνατότητες αυτού του βιομηχανικού υλικού.

Τα έργα της Fischer δημιουργούν ακολουθίες βιομορφικών και ρευστών σχημάτων. Κρεμασμένα στον τοίχο, κρέμονται από την οροφή ή φαινομενικά φαινομενικά κρεμασμένα στο χώρο της γκαλερί, μοιάζουν να αψηφούν τη βαρύτητα.

Καθένα από αυτά τα γλυπτά προέκυψε μέσω μιας διαδικασίας πολλαπλών επιπέδων που περιλαμβάνει σχέδια CAD, κοπή με λέιζερ ελεγχόμενη από υπολογιστή και μοντελοποίηση με το χέρι. Με αυτόν τον τρόπο, η Fischer αναδεικνύει τις ιδιότητες του υλικού, παρόλο που οι εντυπωσιακές μορφές των έργων της μπορούννα κάνουν κάποιον να ξεχάσει αυτήν την υλική διάσταση με την πρώτη ματιά.

Τα διαφανή φωσφορίζοντα και πολύχρωμα έργα της Berta Fischer παραπέμπουν σε ένα άγνωστο, φαινομενικά ονειρικό τοπίο που αποτελείται από φυσικές μορφές. Τα σχήματα παραμορφώνονται στα γλυπτά της, στερεοποιούνται και ρευστοποιούνται, σταθεροποιούνται και διαλύονται. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του έργου της Φίσερ: η μεταμόρφωση, που δίνει στη γλυπτική της τον χαρακτήρα μιας χαρούμενης περιπλάνησης.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s