Athanasiadou Gallery

Athanasiadou Gallery

στην Πάρο

Πριν τρία χρόνια η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Μαρίνα Αθανασιάδη αποφάσισε να ανοίξει μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Πάρο και αυτό μετά την επιτυχία της έκθεσης που οργάνωσε στο κτήριο Δημητρακόπουλου στην Παροικιά. Όπως λέει η ίδια  “Η έκθεση So Greek So Contemporary αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους ανθρώπους του νησιού καθώς και από τους τουρίστες. Σημαντικά έργα διασήμων καλλιτεχνών κοσμούσαν το μοναδικά ανακαινισμένο κτήριο για ένα μήνα. Οι επισκέπτες ήταν πέραν κάθε προσδοκίας.

Το γεγονός αυτό καθώς και η παρότρυνση της αγαπημένης Μαρίας Δημητριάδη, ιδρύτρια της ιστορικής γκαλερί Μέδουσα, με οδήγησαν στην απόφαση να φέρω τη γκαλερί Athanasiadou και στην Πάρο”. (Μαζί με την μητέρα της διευθύνει την Zina Athanasiadou Gallery με έδρα την Θεσσαλονίκη που εδώ και 40 χρόνια συνεχίζει την πορεία της στο χώρο της τέχνης εκπροσωπώντας καλλιτέχνες από τη Venice Biennale, τη Documenta…) Το πρόγραμμα της γκαλερί περιλαμβάνει ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί καθώς και ομαδικές, θεματικές εκθέσεις οι οποίες φέρουν την υπογραφή του επιμελητή που τις οργανώνει. Η γκαλερί υποστηρίζει, παρουσιάζει και προωθεί τη σύγχρονη ελληνική τέχνη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι πολλές οι συνεργασίες μας με γκαλερί από πόλεις της Ευρώπης όπως το Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Μιλάνο, Νάπολη. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε σε διεθνείς art fairs όπου οι Έλληνες καλλιτέχνες και συνεργάτες μας έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

ΑTHANASIADOU GALLERY Λογαράς 48 800 Πάρος Κυκλάδες