Η ατομική έκθεση της Janet Λιοδάκη με τίτλο  «Hidden Paradise» στην Technohoros art gallery

11 Μαϊου 2023 – 03 Ιουνίου 2023 Η ατομική έκθεση της Janet Λιοδάκη με τίτλο  «Hidden Paradise» στην Technohoros art gallery

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος συνεργάζεται για πρώτη φορά με την εικαστικό Janet Λιοδάκη, παρουσιάζοντας την ατομική της έκθεση με τίτλο Hidden Paradise, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού.

Η ίδια η καλλιτέχνης δηλώνει για τα έργα της: «Με γοητεύει η σκέψη ότι δεν μπορεί να είναι έτσι, δεν μπορεί να υπάρχει τόση τελειότητα και όμως έτσι είναι έτσι και είναι εδώ. Σε έναν κόσμο όπου αλλάζουν στη στιγμή και όλα είναι ρευστά, η φύση είναι μια μοναδική, καταπληκτική δύναμη που μας δείχνει τελικά πόσο μικρός και ασήμαντος είναι ο άνθρωπος… Η φύση έχει αυτή την αέναη δύναμη, τη δυνατότητα της αυτοθεραπείας και τη δύναμη της εξακολουθητικής ανανέωσης. Μπροστά της νιώθω δέος και θαυμασμό και αυτό ακριβώς επιχειρώ με αμείωτη λαχτάρα να ζωγραφίσω. Η λεπτομέρεια, είναι το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο για τα έργα μου».

Η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού αναφέρει για την έκθεση: «Η φύση, η τόσο πλούσια και ατελεύτητη, εξακολουθεί να εκπλήσσει τη ζωγράφο με κάθε ματιά. Στην προσπάθεια απόδοσης ετούτης της έκπληξης, γεννιούνται τα έργα αυτά που πάλλονται από ζωντάνια και από ρυθμό, από κίνηση και εκρηκτική έκφραση.. Ο μέγας μικρόκοσμος του κρητικού λόγγου είναι εξακολουθητικά εδώ, χαιδεύει τα πέλματα, προσκαλεί σε μοναχικούς περιπάτους όσους ξέρουν πως να μην προσπερνούν»… «Ο μαγικός κόσμος ετούτων των κήπων που αγγίζει την τελειότητα, ο παλμός των χρωμάτων με τη θαυμαστή ικμάδα και τις μυριάδες χροιές, η ποκιλότητα των σχημάτων με τις σαγηνευτικές φυσικές φόρμες, τα θροίσματα και τα θωπεύματα ενός μικρόκοσμου του κοντινού βλέμματος που ποτέ δεν εφησυχάζει, κατακτώντας τη σφαίρα του ρεαλιστικού, τρέπονται εξαιτίας της σχεδιαστικής και της ζωγραφική τους δεινότητας-ερήμην της ίδιας τους της δημιουργού-σε υπερρεαλιστικούς λειμώνες της ψυχής, της καρδιάς και του νου.Σε τόπους ευφοριακής και διαλογιστικής αναψύξεως που εισηγούνται μια θεμελιώδη απαρχή, μια άλλη προσέγγιση της αιωνιότητας».

Ίρις Κρητικού Αρχαιολόγος & Ιστορικός της τέχνης Επιμελήτρια της έκθεσης

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 12, Αθήνα Τηλ.: 2111823818

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s