Η Ατομική έκθεση «Η ώρα του μάγου» του Ηλία Παπαηλιάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου της Νάξου

Η τέχνη πάει διακοπές

18 Ιουλίου 2022 – 18 Σεπτεμβρίου 2022 Ατομική έκθεση «Η ώρα του μάγου» του Ηλία Παπαηλιάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου της Νάξου

Συνεχίζεται η ατομική έκθεση του ζωγράφου Ηλία Παπαηλιάκη στο πολιτιστικό της πρώην σχολής Ουρσουλινών, στο κάστρο της Χώρας της Νάξου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος.

Ο Παπαηλιάκης δημιουργεί έργα-συστήματα που αποτελούν μελέτες ισορροπίας, μεγεθών και ποσοτήτων. Η έκθεση « Η ώρα του μάγου» περιλαμβάνει νέα έργα με τα οποία ο Παπαηλιάκης δοκιμάζει τις δυνατότητες του νέου ιδιώματος της ζωγραφικής του.

Μελετώντας το εύρος αυτού του ιδιώματος, ο καλλιτέχνης εισέρχεται σε μια πνευματική κατάσταση, σ’ έναν χώρο που είναι πιο εξωστρεφής και έχει να κάνει με το παιχνίδι. Αφήνοντας στην άκρη τον ερωτισμό και το στοιχείο της ρήξης που αυτός εμπεριέχει, ο Παπαηλιάκης στρέφεται σε μια θεματολογία με βιβλικές αναφορές. Η έκθεση στη Νάξο είναι σημαντική για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, γιατί σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια καινούργια κλίμακα, αφού εδώ ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τον μεγαλύτερο πίνακα που έχει ζωγραφίσει μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s