ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση

ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση

Η ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο πυρήνας της πολιτιστικής δράσης του Onassis Culture. Είναι το μέρος όπου ο σύγχρονος πολιτισμός συναντά την αισθητική και την επιστήμη. Εκεί όπου οι θαρραλέοι, ανήσυχοι και τολμηροί  Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες βρίσκουν τα μέσα να προβάλλουν τη δουλειά τους, αλλά και ένας τόπος όπου πυροδοτούνται συζητήσεις για σημαντικά που δεν είναι αυτονόητα.

Ένα μέρος στο οποίο αμφισβητούνται τα στερεότυπα, τίθενται ερωτήματα για τη διεύρυνση του πνεύματος, την δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη με στόχο την παραγωγή πράξεων, παρεμβάσεων και ιδεών που αποσκοπούν στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας.

Η ΣΤΕΓΗ είναι ο χώρος όπου καλλιεργούνται διεθνείς συνεργασίες, σε μια σκηνή στην οποία τα όρια μεταξύ επιστημών, τέχνης, κοινωνίας, εκπαίδευσης και πολιτικής επανακαθορίζονται.

Το κτίριο της Στέγης φιλοξενεί θεατρικές, χορευτικές, μουσικές, κινηματογραφικές, εικαστικές, και ψηφιακές παραστάσεις, αλλά η δράση και κεντρική ιδέα της βγαίνουν στην ΑΘΗΝΑ, κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης, πέρα από τα οικοδομικά όρια του χώρου στη Λεωφόρου Συγγρού.

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με συνολική έκταση 18.000τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Στο υπόγειο ειδικά διαμορφωμένος χώρος 700 τ.μ. είναι για εκθέσεις και άλλες δράσεις. Ελεύθεροι, ανοιχτοί χώροι αναπτύσσονται στους ορόφους της Στέγης, ιδανικοί για μικρότερες συναντήσεις.

Λεωφόρος Συγγρού 107 Αθήνα     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s