Έκθεση «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης» 1979-2017: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

24 Μαρτίου 2022 – 22 Μαίου 2022 Έκθεση «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης» 1979-2017: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση συμπληρώνει την ιδέα της ιδρύτριας της Μέδουσασσς Αίθουσας Τέχνης, Μαρία Δημητριάδη, να εκδοθεί ένας πλήρης τόμος για την επέτειο των σχεδόν 40 χρόνων λειτουργίας της γκαλερί. Η πορεία της Μέδουσας διακόπηκε από την πρόωρη απώλεια της δημιουργού της το 2017, όμως η ίδια πρόλαβε να αναθέσει σε στενούς συνεργάτες  της το διπλό -εκδοτικό και εκθεσιακό- εγχείρημα, φροντίζοντας επίσης για την υλοποίησή του.

Η έκθεση αποτελεί το χρονικό δράσης της  Μέδουσασσς Αίθουσας Τέχνης μέσα από ιστορικά έργα των καλλιτεχνών της, τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στην γκαλερί της οδού Ξενοκράτους 7. Από την παρουσίαση αυτή προκύπτει το σύνολο της προσωπικής συλλογής έργων τέχνης που δημιούργησε η Μαρία Δημητριάδη και η οποία, σύμφωνα με την επιθυμία της, δωρήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Η έκθεση παρουσιάζει πάνω από 230 έργα 57 καλλιτεχνών και συνοδεύει ένα πλήρως εικονογραφημένο λεύκωμα 456 σελίδων που έχει εκδοθεί σε χωριστό ελληνικό και αγγλικό τόμο. Επίσης, έκθεση θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (ξεναγήσεις, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κ.ά.), για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα λεπτομέρειες και ακριβείς ημερομηνίες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s