Διεθνείς Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης: Biennale Βενετίας

Διεθνείς Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης:

Biennale Βενετίας

Η Μπιενάλε Βενετίας είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και διοργανώνεται από το 1895 και κάθε δύο χρόνια στη Βενετία της Ιταλίας.

Η Μπιενάλε Βενετίας είναι ένα ίδρυμα το οποίο διοργανώνει πολλαπλές εκθέσεις: εκδηλώσεις σύγχρονης τέχνης, χορού, μουσικής, αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου.

Οι εκθέσεις αυτές πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη όπως για παράδειγμα στο Lido, στο Arsenale Βενετίας και στα Giardini (κήποι) όπου κάθε μία βραβεύει ξεχωριστά με ένα Χρυσό Λιοντάρι.

Κάθε δύο χρόνια διεξάγεται η Μπιενάλε τέχνης όπου παρουσιάζονται σύγχρονα έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.  

Αποτελείται από τρία μέρη: 1) Μια κεντρική έκθεση που οργανώνεται από τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε στο κεντρικό φόρουμ, στα Giardini και στα πρώην ναυπηγεία γνωστά ως Arsenale. 2) Τα εθνικά περίπτερα που διοργανώνονται από δεκάδες χώρες και 3)  Ανεξάρτητες οργανωμένες εκθέσεις που χαρακτηρίζονται από την Μπιενάλε ως επίσημες εκδηλώσεις Collateral.

Κάθε Μπιενάλε έχει το δικό της θέμα και σύνθημα το οποίο πρέπει να τηρούν όλοι οι εκθέτες.

Οι επιμελητές και η οργανωτική επιτροπή που αποτελούνται πάντα από ειδικούς από διαφορετικές χώρες, προσπαθούν να διατηρήσουν το ανεξάρτητο καθεστώς της έκθεσης.

Η έκθεση της Μπιενάλε Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από 23 Απριλίου έως 27 Νοεμβρίου 2022.

Για σχεδόν 127 χρόνια, η Μπιενάλε της Βενετίας τιμά καλλιτέχνες και τέχνη. Ανοίγοντας τις πόρτες της σε όλους τους δημιουργού, η Μπιενάλε είναι το αποκορύφωμα της δημιουργικότητας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s