Η έκθεση «Ρεμπέτικο» με έργα πενήντα Ελλήνων εικαστικών από  τον Δήμο Αθηναίων

10 Φεβρουαρίου 2022 – 03 Απριλίου 2022  Η έκθεση «Ρεμπέτικο» με έργα πενήντα Ελλήνων εικαστικών από  τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί  εικαστική έκθεση μέσω του ΟΠΑΝΔΑ με συνολικά 125 έργα σπουδαίων Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων του Γιάννη Τσαρούχη, του Τάσσου και του Αλέκου Φασιανού από προηγούμενες δεκαετίες και κύριως σύγχρονες δημιουργίες εμπνευσμένες από το ρεμπέτικο.

Τα περισσότερα έργα για το «Ρεμπέτικο» αποτελούν αναθέσεις που έγιναν από τον Δήμο Αθηναίων σε Έλληνες καλλιτέχνες, προκειμένου να ενταχθούν στην πρωτότυπη αυτή έκθεση. Μέσα από αυτά, εικαστικοί της σύγχρονης εποχής συναντούν τους μεγάλους τους δασκάλους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την εικονοποίηση της λαϊκής αστικής μας παράδοσης, που πλέον ανήκει επίσημα στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρώπότητας της UNESCO.

Πρόκειται για μία έκθεση σύγχρονης τέχνης για την αγάπη, τη φυγή, αλλά και για κάθε άλλη έννοια που συνοδεύει αυτό το το «μεγάλο νεολληνικό πολιτιστικό γεγονός», όπως έχει χαρακτηρίσει το ρεμπέτικο ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης.

H έκθεση γίνεται σε τρεις χώρους: Στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών  και στο Ολύμπια- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Την έκθεση επιμελείται ο Χριστόφορος Μαρίνος, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ, με βοηθό επιμελήτρια την Εβίτα Τσοκάντα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s