ΜOMus – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ

MOMus – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ

Toν Μάρτιο του 2004 εγκαινιάζεται το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, στην πλατεία  Αγίων Ασωμάτων 5 στο Θησείο που από το 2007 έως το 2018 λειτουργούσε με την υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το Μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στη σύγχρονη τέχνη μέσα από το έργο της Αθηναίας γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά. Το Μουσείο αφιερώνεται στα έργα που η Μυλωνά δημιούργησε στη διάρκεια της 50χρονης συνεπούς και παθιασμένης ενασχόλησή της με την τέχνη της. Έργα από μάρμαρο, χαλκό, σίδερο και μπρούντζο, αλλά και σχέδια και πίνακες ζωγραφικής εκτίθενται στα τρία επίπεδα του Μουσείου.

Διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, καθώς επίσης παράλληλες εκδηλώσεις (θεατρικές, λόγου, μουσικές κ.α.).

Το κτίριο που σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1920 από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγκρή, αναπαλαιώθηκε σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τεχνικές προδιαγραφές, προσφέροντας προσβασιμότητα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο ισόγειο του λειτουργεί το εξαιρετικό Πωλητήριο του Μουσείου, όπου διατίθενται έργα της Άλεξ Μυλωνά υπό μορφή κοσμημάτων και γλυπτών, καθώς και έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, διακοσμητικά αντικείμενα και βιβλία τέχνης.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s