Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Το 1961, ο Ντίνος Λυμπερόπουλος άνοιξε τη γκαλερί Costal επί της οδού Πατησίων & Πολυτεχνείου. Το 1982 η γκαλερί  μετανομάζεται σε Εικαστικό Κύκλο όπου σε συνεργασία πιά με τον κ. Θεοφάνη Σιαντή δημιούργησαν έναν χώρο τέχνης με στόχο την προώθηση και την καθιέρωση της μεταξοτυπίας.

Με την πάροδο του χρόνου η συλλογή του Εικαστικού Κύκλου εμπλουτίζεται με πρωτότυπα έργα και γλυπτά. Στην προσπάθεια ανάδειξης της καινούργιας αυτής συλλογής, το 1995 δημιούργησαν ένα κτίριο 1700τμ. Και επτά ορόφων στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 121. Στην συνέχεια το 2006 εγκαινιάστηκε ένας νέος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Καρνεάδου 20, Κολωνάκι.

Από το 2015 μετά την απώλεια του συνιδρυτή του Εικαστικού Κύκλου και πατέρα του Ντίνου Λυμπερόπουλου, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος μυημένος από τα πολύ νεανικά του χρόνια στο χώρο της Τέχνης συνεχίζει με το ήθος και την τιμιότητα που τον διακρίνει την 35ετή πορεία του Εικαστικού Κύκλου στην οδό Ακαδημίας 6, Κολωνάκι.

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ εμπλουτίζει συνεχώς τη συλλογή του με νέα έργα γνωστών και σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία στη νέα γενιά καλλιτεχνών να αναδειχθεί και να εδραιωθεί στο χώρο της Τέχνης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s