Ο Philip A. Zimmermann στην γκαλερί Bernier/Eliades

3 Δεκεμβρίου 2021 – 20 Ιανουαρίου 2022 Ο Philip A. Zimmermann στην γκαλερί Bernier/Eliades

Η γκαλερίBernier/Eliades παρουσιάζει για δευτερη φορά την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνηPhilip A. Zimmermann. Η δουλειά του ζωγράφου και φωτογράφου έχει επιρροές από το Urban Art και το Graffiti, με τα οποία ασχολείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το Grafitti και το tagging θεωρούνταν βανδαλισμός. Αυτό άλλαξε κατά τον 21ο αιώνα και οι πρακτικές αυτές έγινα όλο και πιο δημοφιλείς, αποτελώντας μέρος της σημερινής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όπως λέει ο ίδιος: «Η τέχνη του δρόμου είναι μια ουσιαστική κριτική απέναντι στο σύστημα και το κατεστημένο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να καθοδηγείται από τους νέους ανθρώπους, αντί να σπαταλούν τα χρόνια τους μπροστά σε μια οθόνη».

Τα έργα του σε χαρτί και οι φωτογραφίες συνδέονται με τη μοναξιά και την απομόνωση που βιώνει ο άνθρωπος σήμερα, ενώ οι πίνακές του είναι το απότέλεσμα της πολύπλευρης δημιουργίας του.

Μέσα από την δουλειά του ο Zimmermann εκφράζει τις εμπειρίες, τις διαθέσεις και τα συναισθήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος κάποια στιγμή στη ζωή του ενώ καταγράφει την ταχύτατα μεταβαλλόμενη εποχή μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s