Η Κανέλλα Αράπογλου, ο Μάνος Χατζηκωσταντής και η έκθεση meta στην γκαλερί  Depo Darm Contemporary Art Space

04 Νοεμβρίου 2021 – 30 Δεκέμβρίου 2021 Η Κανέλλα Αράπογλου, ο Μάνος Χατζηκωσταντής και η έκθεση meta στην γκαλερί  Depo Darm Contemporary Art Space

Δουλεύοντας ανεξάρτητα και παράλληλα, ο καθένας με τα δικά του εικαστικά εργαλεία, οι δύο δημιουργοί κατάληξαν σε μια σειρά φωτογραφικών εικόνων, με θέμα την μετάβαση, την φύση του χρόνου και την προσωπική μνήμη.

Η Κανέλλα Αράπογλου έχει εντάξει το κέντημα στην εικαστική της γλώσσα πατώντας επάνω σε παραδοσιακές τεχνικές με αποτέλεσματα ανατρεπτικά κι απρόσμενα που αμφισβητούν στερεότυπα. Ο Μάνος Χατζηκωνσταντής χρησιμοποιεί τη φωτογραφία σε προσωπικό επίπεδο για να αντιληφθεί και να χαρτογραφίσει μνήμες και αδιόρατα συμβάντα.

Η συνεργασία ξεκίνησε από την ιδέα της Κανέλλας να επέμβει εικαστικά σε φύλλα που άρχισαν να πέφτουν από ένα από τα φυτά της. Τα εφήμερα έργα που προέκυψαν λειτούργησαν ως έμπνευση για τον Μάνο που παρατηρώντας τα σε βάθος χρόνου κατέγραψε την μετάβαση τους σε μια επόμενη κατάσταση. Αυτή η ανταλλαγή, ο διάλογος μεταξύ των δυο καλλιτεχνών που οδήγησε στα κοινά τους έργα, αποτέλεσε ένα είδος μετα-συνεργασίας, ένα αμάλγαμα τεχνικών. Το αποτέλεσμα στην έκθεση meta στην στην γκαλερί   Depo Darm, Ηρώων Σκοπευτηρίου 54-56 στην Καισαριανή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s