Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και «Οι Φαντασίες του Δον Κιχώτη» στην γκαλερί Σκουφά

21Οκτωβρίου 2021 – 14 Νοεμβρίου2021 Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και «Οι Φαντασίες του Δον Κιχώτη» στην γκαλερί Σκουφά

‘Ενας από τους διασημότερους ιππότες και τους πλέον δημοφιλείς αιθεροβάμονες της παγκόσμιας λογοτεχνίας –ο Δον Κιχώτης- κατακτά την καρδιά και τον χρωστήρα ενός σπουδαίου δεξιοτέχνη της γραμμής, του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης μάχης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στην καινούρια έκθεση του ζωγράφου στην Γκαλερί Σκουφά.

Σχεδιαστής, γελοιογράφος, γραφίστας, εικονογράφος, ζωγράφος,συγγραφέας, σκηνογράφος, κινηματογραφιστής/σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων, σκιτσογράφος, όπως δήλωνε για χρόνια «όχι μόνο από ταπεινοφροσύνη, αλλά γιατί είχε μέσα του τη σιγουριά ότι είναι κυρίως ένας δεξιοτέχνης της γραμμής που όμως σύντομα πολιτογραφήθηκε στη χώρα των χρωμάτων, με την άνεση ενός γεννημένου κολορίστα» ο Αλέξης Κυριτσόπουλος «κυρίως είναι ζωγράφος – ζωγράφος –παραμυθάς, ζωγράφος – ποιητής, οι εικόνες του εκπορεύονται από τον λόγο ή συνοδεύουν, εμπλέκονται στον λόγο, τον εκφερόμενο ή τον σημαδεμένο στη ζωγραφική επιφάνει» σύμφωνα με τον Αλέκο Λεβίδη.

Η έκθεση «Οι φαντασίες του Δον Κιχώτη» συνοδεύεται από εικονογραφιμένο κατάλογο με κείμενο του ακαδημαϊκού Αλέκου Λεβίδη και συνομιλία του Αλέξη Κυριτσόπουλου με τη δημοσιογράφο , Μαίρη Αδαμοπούλου.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s