Αthanasiadou Gallery

Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2021 “Show Time

Στο όμορφο νησί της Πάρου η Αthanasiadou Gallery παρουσιάζει το πρότζεκτ Show Time. Το πρότζεκτ αποτελείται από γλυπτά και ζωγραφικά έργα καλλιτεχνών της νέας γενιάς σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης- μουσειολόγου Μαρίνας Αθανασιάδου.

Το πρότζεκτ δεν έχει θεματικό ή χρονολογικό άξονα, τα έργα είναι πρωτότυπα και ανθρωπομορφικά.  Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν προέρχονται από διαφορετικά πεδία δημιουργίας γεγονός που διαμορφώνει έναν πολυμορφικό και υβριδικό χαρακτήρα. Ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε ένα μωσαϊκό έργων που το καθένα προσθέτει μια νότα δημιουργίας και αναστοχασμού. Με ελαφριά και ενίοτε χιουμοριστική διάθεση θίγονται καίρια ζητήματα που προβληματίζουν τόσο τους σύγχρονους καλλιτέχνες όσο και τους μετά covid  περιηγητές. Σκοπός της έκθεσης είναι να ιδωθεί αυτή ως ένα ενιαίο έργο, να «διαβαστεί» ως τέτοιο και να ξεπεράσει τα όρια του κάθε μεμονωμένου έργου και δημιουργού.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Γιώργος  Αγγελόπουλος, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γεροντίδης, Πάρις Γιαχουστίδης, Νίκος Γουλής, Ingo Dunnebier, Ράνια Εμμανουηλίδου, Μιχάλης Ζαχαρίας, Λίνα Θεοδώρου, Kapurani bro, Φωτεινή Καριωτάκη, Γεωργία Κοτρέτσος, Απόστολος Ντελάκος, Δημήτρης Τζαμουράνης, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος, Μάρω Φασουλή, Woozy.

Η Αthanasiadou Gallery ιδρύθηκε από τη Ζήνα Αθανασιάδου το 1983. Η γκαλερί προωθεί τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός της είναι να ανακαλύπτει και να υποστηρίζει ανερχόμενους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η γκαλερί έχει δύο εκθεσιακούς χώρους σε Θεσσαλονίκη και Πάρο καθώς και ένα συμβουλευτικό γραφείο για επενδύσεις έργων τέχνης στην Αθήνα.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s