Η τέχνη πάει στα νησιά

Η τέχνη πάει στα νησιά

4 Ιουλίου – 3 Οκτωβρίου 2021 Άνδρος: Αναδρομή στο έργο του Γιώργου Ρόρρη

Το ίδρυμα  Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μια πλούσια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφου μας, του Γιώργου Ρόρρη, με τίτλο «Η ευγένεια του απέριττου». Περιλαμβάνοντας σχεδόν 60 πίνακες και σχέδια επιχειρεί να ανιχνεύσει την καλλιτεχνική του εξέλιξη μέσα από τρεις ενότητες.

Από 18 Ιουνίου 2021 Τήνος: Νέα έκθεση στο Μουσείο Τσόκλη

Μια νέα έκθεση, όπου κυριαρχεί μια νέα ενότητα έργων, του 2021, της περιόδου της καραντίνας, με τίτλο «Νύχτες λαμπρές» και «Ουράνια σώματα». Ακόμη, ο «Προκρούστης» του 2015, το παρουσιασμένο σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα εξωτερικό έργο «ζωντανής ζωγραφικής» «Οδοιπόρος» του 1988, αλλά και μια σειρά σχεδίων του 2020 με τίτλο «Διαδρομή», στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη μακρόχρονη σχέση του με την τέχνη σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του πορείας.

20 Ιουνίου – 31 Αυγούστου 2021 Ύδρα: Χαρτογραφώντας την ιστορία 1821-2021

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η επιμελήτρια  Δάφνη Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Mapping the History». Δεκαεπτά επαγγελματίες ή ερασιτέχνες Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι, που επιλέχθηκαν λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με την Ύδρα, συμμετέχουν σε αυτή την αφιερωμένη στο νησί δράση. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s