Η αίθουσα τέχνης Αστρολάβος – Δεξαμενή

Η αίθουσα τέχνης Αστρολάβος – Δεξαμενή

Η Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – Δεξαμενή», ιδρύθηκε στο τέλος του 1994 με στόχο να δώσει το δικό της εικαστικό παρόν και στίγμα στην Αθήνα.

Βασική αρχή της η παρουσίαση νέων, πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών με δυναμικές δουλειές, καθώς και παλιών καταξιωμένων καλλιτεχνών με φρέσκιες δουλειές. Οργανώνει εκθέσεις διαφόρων τάσεων, μια και πιστεύει στην ποιότητα και μόνο της κάθε δουλειάς που μπορεί να βγαίνει από οποιαδήποτε τεχνοτροπία.

Το κύριο ατού της γκαλερί είναι ότι μαζί με τα μεγάλα ονόματα (Τσαρούχης, Γκίκας, Στάμος, De Chirico, Τσόκλης, Μυταράς κ.λπ.), που στις εκθέσεις και στο ντεπό της γκαλερί θα ανακαλύψετε πολύ ιδιαίτερα έργα τους, θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία από έργα νεότερων ανερχόμενων καλλιτεχνών, των οποίων οι τιμές είναι ακόμα πολύ προσιτές και αξίζει να γνωρίσετε ή να αποκτήσετε έργο τους.

Ο χώρος πολύ σύγχρονος αρχιτεκτονικά, λειτουργεί θαυμάσια με τα τρία επίπεδά του για εκθέσεις πολλές φορές διαφορετικών καλλιτεχνών.
Στο επάνω επίπεδο λειτουργεί μόνιμο εκθετήριο χαρακτικών, μικρογλυπτών, καλλιτεχνικού κοσμήματος και επιλεγμένων αντικειμένων τέχνης. Υπάρχουν επίσης δύο ιδιαίτεροι χώροι με πλούσια παρακαταθήκη έργων.

 Γκαλερί Αστρολάβος, Ξανθίππου 11, πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, 210 7294342-3