Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Gianna in Artland

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ένας αιώνας στα πολιτιστικά δρώμενα

image-10

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη ουσιαστικά εισήγαγε την σύγχρονη τέχνη στα σπίτια και στη ζωή των Αθηναίων.

Το 1966 στους χώρους της γκαλερί στην οδό Κριεζώτου 3 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του ΄30 (Τσαρούχης, Χατζηκυριάκος- Γκίκας, Μόραλης, Τέτσης κ.α.).

Το 1966 ο Τάσος και η Πέγκυ Ζουμπουλάκη ανοίγουν στον ίδιο δρόμο αλλά στο νούμερο 7 την πρώτη τους γκαλερί σύγχρονης τέχνης, όπου συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες της γενιάς του΄60. Ανάμεσα τους είναι ο Φασιανός, ο Τσόκλης, ο Pavlos, ο Ακριθάκης, ο Κεσσανλής, κ.ά. Συγχρόνως αρχίζει η συνεργασία της γκαλερί με τον Αλέξανδρο Ιόλα.

Ονόματα όπως De Chirico, Matta, Lallannes, Man Ray, κ.α. εκθέτουν για πρώτη φορά σε ελληνική γκαλερί. Ο γλύπτης Τάκης, εγκαινιάζει τον χώρο της γκαλερί στη πλατεία Κολωνακίου και ακολουθεί η Chryssa.

image-11

Το 1973 η Γκαλερί Ζουμπουλάκη επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε έναν καινούργιο χώρο 450τμ στην πλατεία Κολωνακίου 20. Εκεί οι καλλιτέχνες έχουν πια στη διάθεσή τους ένα τεράστιο ενιαίο χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές για να αναδείξουν τη δουλειά τους σε ευρύτερη κλίμακα και να παρουσιάσουν έργα μεγάλων διαστάσεων.

image-12

Το 1995 αποκτά έναν ακόμα χώρο στην πολιτιστικά ανερχόμενη περιοχή της Αθήνας, την Πειραιώς. Ένα παλιό εργοστάσιο διαμορφώνεται από τον αρχιτέκτονα Θοδωρή Ζουμπουλάκη σε ένα χώρο πολλαπλών  πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το 2007 νέος χώρος «Art-Design-Antiques» στην Κριεζώτου 6. Μια πρόταση για έναν πιο ανεπιτήδευτο, πιο ελεύθερο τρόπο ζωής με φαντασία, ποιότητα και …humor!